top of page
paarden scheren

SCHEREN VAN PAARDEN

PROFESSIONEEL PRECISIEWERK

DE BESTE ZORG VOOR JOUW PAARD
De zorgzaamheid en liefde voor mijn eigen paarden zet ik graag verder bij het scheren van jullie viervoeters. Daarvoor beschik ik over veel ervaring, expertise en investeerde ik in professioneel materiaal. 
Silke Doom, paarden scheren, paard
PROFESSIONEEL MATERIAAL
Ik beschik over verschillende scheermachines met de daarbij horende messen. Ik ga steeds zeer precies te werk en gebruik telkens de juiste messen bij de juiste vacht. Ieder paard is anders. Na verloop van tijd dienen de messen vervangen te worden om jullie zo de beste scheerbeurt te kunnen garanderen.
Silke Doom, paarden scheren, paard
ERVARING IS EVEN BELANGRIJK ALS HET RESULTAAT
Een scheerbeurt duurt gemiddeld +- 2 uur. Afhankelijk van hoe het paard zich gedraagt kan de tijd hiervan minder zijn of zelf oplopen. Ik doe er alles aan om de ervaring voor het paard zo aangenaam mogelijk te maken. Indien nodig wordt er gebruik gemaakt van een lichte verdovingspasta.
Silke Doom, paarden scheren, paard
JUISTE NAZORG & ADVIES
Na een scheerbeurt is het belangrijk dat je de juiste dekens in huis haalt. Zorg ervoor dat je pas geschoren paard lekker warm kan blijven door hem/haar een geschikt deken aan te doen. Kies je voor een staldeken en/of een outdoordeken? Ik geef je de beste advies.  
Silke Doom, paarden scheren, paard, paardendeken
Silke Doom, paarden scheren, paard

WAAROM SCHEREN?

Paarden die in de sport actief zijn worden meestal geschoren. De dikke wintervacht zit vaak in de weg. Tijdens trainingen en wedstrijden kunnen ze heel erg gaan zweten waardoor de dikke vacht lang nat blijft. Het is daarom belangrijk dat zij goed hun warmte kwijt kunnen.

De meeste paarden worden volledig geschoren. Er zijn uitzonderingen waarbij het paard maar voor een deel geschoren wordt. Ook is het belangrijk om te weten dat wanneer een paard geschoren is deze het best warm gehouden wordt door het opleggen van een winterdeken.
Silke Doom, paarden scheren, paard

VOORBEREIDING VAN JE PAARD

Het is steeds aangeraden om je paard op voorhand goed te wassen. Hoe minder vuil of zand er aanwezig is in de vacht hoe vlotter het scheren gaat. Daarnaast beschik ik over professioneel materiaal en is het belangrijk dat de messen goed scherp blijven. Wanneer het paard vuil is zullen de messen heel snel bot worden waardoor de messen snel zullen vervangen moeten worden. Ik beschik steeds over reserve messen.

Indien je paard niet op voorhand gewassen is en niet proper genoeg is zal er een toeslag aangerekend worden voor de reserve messen die moeten gebruikt worden. Voorbereiding is dus belangrijk!

1 dag op voorhand
Paard wassen en voldoende laten drogen 

Dag zelf
Scheerbeurt waar je paard een goede ervaring aan overhoudt

Na het scheren
Nazorg
Na
 

Herhaalbeurt?
Een tweede scheerbeurt nodig?
Na
 

1. Was je paard de dag voordien.

Op die manier is je paard zéker droog genoeg om vlot te kunnen scheren. Zorg ervoor dat je paard na zijn/haar wasbeurt proper blijft. Je paard kort voor mijn bezoek wassen heeft geen zin, een nat paard kan niet geschoren worden.

2. Zorg er voor dat je paard stofvrij en zandvrij is.
Zorg dat je paard droog is. We laten je paard wennen aan het geluid van de scheermachine. Indien nodig kan er met een pasta verdoofd worden zodat je paard er een goede ervaring aan over houdt.

3. Zorg voor een goede nazorg.
Na het scheren is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je paard goed warm gehouden wordt. Zorg dus zeker voor een dik winterdeken. 

4. Vermijd een herhaal scheerbeurt.

Doorgaans wordt er aangeraden om niet te vroeg op het jaar te scheren. Wanneer dit wel het geval is, kan er op een later tijdstip voor een tweede keer geschoren worden. 

Voorbereiding paad

RESULTATEN

bottom of page